Click One Of This

Mr Bie and his Parodies ♥♥

Assalamualaikum nd haiiii ~

Malam ni nak story pasal somebody I like the most … Mr Bie or his fullname Hasbi bin Muhd Ali :*

He's from Sabah and and and I like him. Haha. I love all his parodies and his originally song which is "Bukan Parodi". Baru baru ni dia ada parodi satu lagi yang Ika suka sangat. And lagu yang dia parodi semua berunsur islamik. Putih putih melati, anak kampung, sayang, doraemon, sandiwara cinta, pencuri nd banyak lagi. Gentleman - psy pun dia parodi islamkan.

Mr Bie ni dia actually ada group and he's one of the vocalist of FeelHoney. Yes! FeelHoney his group. All of FeelHoney member were studying at UM and all of them from Sabah nd Sarawak. Actually, I just wanna story abt Mr Bie only cause I only like him. Haha.

Ni Ika sertakan lirik lagu salah satu parodi Mr Bie :

Posa Posa Fifa | Fasting for Allah

Posa! Posa!
BAH

Posa! Posa!
BAH

Posa! Posa!
BAH

Posa! Posa!
BAH

Menjelang tiba ramadhan indah
Bangunkan rohani sucikan jiwa
Tahun ini pula hey piala dunia
Kalau berjaga boleh terus ibadah

Mari bangun 'berzikir'
Korban masa sedikit
'qiyam' for FiFA
Fifa "fasting for Allah"
Bah! Bahagia dan bermewah
Dunia dan akhirah

"Soum minal2x akle" | menahan daripada
makan
"wassyarbi"2x | dan daripada minum
don't zina-zina | jangan berzina
Hang kejarlah
PIALA AKHIRAH

Kalau bangun malam untuk piala dunia
Tak salah pun sebelum tu solat dan doa
Lepas tengok bola, subuh jemaah
Di masjid di surau ataupun musolla

Mari bangun 'berzikir'
Jangan pulak berjudi!
Tu salah! Salah!
Berjudi dosa oh eh! eh!
Kau kan terhina dan kecewa
Dunia dan akhirah

"Soum minal2x akle" | menahan daripada
makan
"wassyarbi"2x | dan daripada minum
don't zina-zina | jangan berzina
ini nasihat "for"
ana wa anta | aku dan kamu

"Soum minal2x akle" | menahan daripada
makan
"wassyarbi"2x | dan daripada minum
don't zina-zina | jangan berzina
Yuk rebutlah!
PIALA AKHIRAH

Tahajjud eh eh!
Tahajjud eh eh!
don't zina-zina | jangan berzina
ini nasihat "for"
ana wa anta | aku dan kamu

Tahajjud eh eh!
Tahajjud eh eh!
don't zina-zina | jangan berzina
ini nasihat "for"
ana wa anta | aku dan kamu

Fasting For Allah | FiFA

Fasting For Allah | FiFA

Bye. Assalamualaikum ~


terima kasih kerana sudi baca :) datang lagi !

0 orang sedang memujiku:

Catat Ulasan

 
Tempelate Designed by Lettha|Copyright-2011|Protected